Of er nu democratisch wordt gedaan of niet, kwaliteit begint met een daad van een enkeling. Vaak is dat een daad die afwijkt van het bestaande, moeite kost en meestal tegen de stroom in gaat. Want wat haalbaar is, is per definitie minder goed.
Wat is de kwaliteit van Ziekvanzorg met zo weinig MOS-planters!? Weinig kwaliteit?
Heeft de meerderheid dan het ‘goede’ in handen? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van ons onderscheidingsvermogen?
Zijn we nog wel in staat om dat fundamentele onvervreembare recht op vrijheid in de zorg op waarde te schatten?
Deze cijfers uit 2014 laten zien dat er miljarden aan AWBZ-geld voor andere doeleinden zijn en worden gebruikt. Wat doen we met deze informatie? Gaat de kwaliteit van onze weerbaarheid niet verder dan het uitspreken van een afkeurend oordeel?
Ik doe een beroep op uw kwaliteit van MOS-planter. U hebt immers al een kwaliteitsstap gezet. Daar kan nog best een stap bij.
Vertel keer op keer anderen dat alleen het recht om niet mee te hoeven doen met het huidige verzekeringsstelsel de grootste waarborg biedt tegen het misbruik van ons en ons zorg-geld.
Heremetijd
PS
Eerdere columns (2010) hierover:
Fout verzet en Ge-weldadige arbeid
wat wordt bedoeld met “het recht om niet mee hoeven te doen met het huidige verzekeringstelsel” hoe?
en nog even wat: dankjewel voor het steeds maar weer informeren. Ik zet het steeds op FB.
Op dit moment zijn we verplicht om een premie te betalen aan een privaatrechtelijke op winstgerichte organisatie die de regie heeft in de zorg.
Dit betekent dat we verplicht zijn een (verzekerings-)product te kopen. Over de inhoud van dat product (zorgpakket) en de prijs daarvan hebben we niets te zeggen, terwijl het wel over onze eigen gezondheid gaat. Juist om die reden mag je daartoe niet verplicht worden. Er zijn andere organisatievormen mogelijk die niet gebaseerd zijn op een gedwongen solidariteit met de zorgverzekeraars. Daartoe kunt u het archief van ziekvanzorg https://www.ziekvanzorg.nl/archief raadplegen. Maar zonder dat ‘recht om niet mee te hoeven doen’ zijn die andere organisatievormen onrechtmatig, ook al zou u daar wel bij varen. Hoe zouden wij het vinden als wij gedwongen werden om onze spaarcentjes bij een bank te parkeren? We weten immers hoe het bij het bankwezen kan toegaan. Dat is bij zorgverzekeraars niet anders. Ik dank u voor uw vraag.