Als een schadeverzekeraar op te grote voet heeft geleefd dan kan hij de premie verhogen, de dekking verlagen of hij kan bezuinigen op de eigen exploitatiekosten. Verzekerden hebben gelukkig het recht om op te stappen als de premie te hoog wordt of de indruk bestaat, dat de schulden op hen worden verhaald.
De overheid heeft de burger verplicht tot een zorgverzekering. Zij komt op de volgende manieren aan het geld.
1. volksverzekeringspremies
2. volksverzekeringheffingen
3. de btw op zorggerelateerde producten en diensten
4. loon- en inkomstenbelasting van zorgverleners
5. loon- en inkomstenbelasting van werknemers in de directe en indirecte zorgsectoren. Hierbij kan men denken aan: zorgverzekeraars, farmaceutische industrie, reclamemakers, ziekenhuisbouw, software en hardware, industrie van zorgvoorzieningen enz.
7. accijnzen op ziekmakende stoffen als tabak, alcohol en Er valt echter nooit te controleren of een online gokker zich op het moment van gokken zich daadwerkelijk in casino nederland onlinebevindt. suikers
8. en nog veel meer.
Nu moet de overheid gaan bezuinigen. Dit betekent: minder uitgeven om meer over te houden. Er is immers een staatsschuld, ook al is die niet aanwijsbaar veroorzaakt door de gezondheidszorg. De overheid verhoogt de premie en het eigen risico en verlaagt de dekking.
Dit betekent een verlaging van de toegankelijkheid tot de zorg voor de sociaal zwakkeren, waarvan het aantal groeit. De vraag van eenvoudige zorg wordt uitgesteld. Dit verhoogt de kans op de vraag naar gecompliceerde zorg. Een lagere omzet door de uitgestelde vraag betekent minder inkomsten uit de btw en de loon- en inkomstenbelasting van de zorggerelateerde aanbieders. Een toegenomen vraag naar gecompliceerde hulp maakt de besparingen ongedaan en compenseert de verliezen op het gebied van de belastingen.In dat geval zal het eigen risico verder moeten worden verhoogd en de dekkingsgraad verlaagd. Ook de premies zullen verder stijgen.
Bij een schadeverzekeraar kun je weglopen. Bij het huidige verzekeringssysteem in de gezondheidszorg kan dat niet. Je moet dus wel schade oplopen, in ieder geval financieel. Het wordt dus tijd voor een ander zorgstelsel, indien we de problemen niet willen of kunnen oplossen met de hulp bij zelfdoding of euthanasie.
Heremetijd
PS Bij de invoering van de Wet Tarieven Gezondheidszorg was het voor tandartsen VERBODEN om een LAGER TARIEF te hanteren !
Geef een reactie