Wat is er niet mooier dan een samenleving die liefdevol is, harmonieus met wederzijdse dienstbaarheid? Met slechts een verlangen daarnaar kom je er echter niet. Je hebt er immers geen inzicht in, anders had je dat verlangen niet. Het enige wat je kunt kennen en begrijpen is de toestand waarin je verkeert. Daarvoor is intense en voortdurende aandacht nodig.
Wat je aan moois wordt voorgespiegeld moet je eigenlijk zien als een verleidelijke slang, die je van die aandacht af kan houden. De aandacht voor je eigen toestand zorgt er voor, dat je kunt zien wat er met je gebeurt als je iets ‘positiefs’ wordt voorgehouden. Meestal zijn we maar al te snel bereid om achter iets aan te lopen dat ons iets moois belooft. Het gevolg is dat we uit onze eigen kracht worden getrokken en ons afhankelijk maken van het beloofde.
Het nemen van besluiten blijft hoe dan ook elke dag weer een opdracht. Echte veranderingen en bewuste keuzes gaan hand in hand.
Wanneer we inzicht hebben gekregen in de toestand waarin we collectief verder verstrikt raken, kunnen er zich nog maar twee dingen voordoen: je wordt iets voorgehouden dat appelleert aan dat inzicht of je komt zelf met iets.
Waartoe je ook besluit, dat besluit bepaalt het verdere verloop van die bepaalde toestand, individueel en collectief. MOS planten ‘ja’ of ‘nee’ is zo’n besluit.
Wel of geen kans geven aan een geheel nieuwe opzet van een GEZONDHEIDS-verzekering (in plaats van een ZORG-verzekering) is ook zo’n besluit. Je zult dan wel aandacht moeten schenken aan dat nieuwe idee.
Heremetijd
PS Dit is de eerste keer dat Ziekvanzorg verwijst naar een alternatief als een mogelijkheid. ZvZ heeft in deze geen enkel zakelijk of moreel belang noch een verantwoordelijkheid. Lees ook: Positief of negatief (column van 05 04 2011)
Hallo,
Het idee is uitstekend maar hoe gaat het in de praktijk. Juist deze laatste maand zullen zovelen (net zoals ik) gaan overstappen naar een andere verzekering. Helaas las ik op uw website veel te weinig informatie om goed te kunnen begrijpen wat jullie bedoeling is. Is jullie verzekering in de plaats van de verplichte zorgverzekering? Die laatste zou dan dus niet meer nodig zijn?
Hoe zou het bij jullie gaan met b.v. alternatieve geneeswijzen en de soms daarbij behorende voorgeschreven middelen?
Is de tandarts hier wel of geen deel van?
Uitgebreide en duidelijke beschrijving van wat de bedoeling is, is een eerste vereiste.
Alleen op de website vermelde gegevens kan ik geen verzekering afsluiten, hoewel het idee mij wel aanspreekt.
Persoonlijk gebruik ik per jaar heel veel vitaminen en mineralen die ik zelf moet betalen. Zouden jullie die ook vergoeden in de gezondheidsverzekering? Ik neem ze om gezond te blijven.
Stel dat ik mijn sleutelbeen breek dan zouden de ziekenhuiskosten ver boven de 5000 euro uitkomen en dan zou ik dat jaar dus niets meer kunnen claimen?
Geef voorbeelden in de website en leg het beter uit.
M.vr.gr.
Mw. H. de Vries
Ziekvanzorg heeft slechts verwezen naar een andere website waarin plannen voor een alternatieve verzekering worden ontvouwd. U zult zich dus daar dienen te verstaan.