“Ach, het valt allemaal wel mee. Met dit briefje kunt u zich melden bij de specialist”. “Maar dokter, als niemand met me meevalt is dat voor mij een tegenvaller”. “ Maakt u zich maar geen zorgen. Het zal u wat dat betreft niet tegenzitten”.
Dokter had gelijk. De wachtkamer zat vol. Het is toch een hele geruststelling als je niet de enige bent, die aan de pillen moet.
Zo is het mogelijk om te vallen zonder dat je het merkt. Iedereen valt mee.
Wat heb je er trouwens aan, als je je bewust wordt van dat vallen. Je kunt toch niets doen. Stel je voor dat je je ‘meevallers’ daar bewust van kunt maken. Er zal paniek uitbreken en jij bent de gebeten hond. Maar wat valt er nu eigenlijk mee in de gezondheidszorg? Welke patiënten en welke dokters vallen mee en welke vallen tegen?
Wat hierbij opvalt is, dat de mee-vallers in de pas lopen met een zorg die door de politiek wordt uitgedokterd. Alleen door de tegen-vallers kunnen we ons van dat mee-vallen bewust worden. Wat echter tegen zit, is onze gewoonte om dat wat ons tegen staat te beschouwen als een tegenvaller. Wie ons wil laten geloven dat we vallen is dus een tegenvaller. Wij kunnen dan zelfs het belang van vleugels niet inzien. De inspanning die dan nodig is nog daar gelaten. Moet de harde grond ons dan wakker schudden zodra we neer ploffen?
Zou dr. RATH of dr. LENKEI een tegenvaller of een meevaller zijn voor de gezondheidszorg? Kijk maar eens wat zij zeggen over ziekte en genezen.
Wat u ook van hen vindt, stelt u zich eens dokters of politici of een minister voor, die zich van deze tegenvallers willen ontdoen. Dat zijn dan misschien wel kippen zonder kop, die hun vliegende soortgenoten willen kortwieken. Moeten ze net zo ploffen als zij zelf?
Heremetijd
PS
Zo maar een paar helden, die in hun tijd ‘tegenvallers’ waren : dr. Semmeleweis (ontdekker van de kraamvrouwenkoorts), Louis Pasteur (ontdekker van bacillen), Wilhelm C. Rontgen (ontdekker van de X-stralen )
Nou hoor je het eens van een ander………………..
Dank hiervoor
Jan
Het is aan de tijd dit hele systeem op de schop te gooien en een organisatie naar de menselijke maat te creeeren.
Dat het allang anders kan is al duidelijk en wetenschappelijk naar voren gebracht!
Lees het boek van dr. Helmut Kiene over complementaire geneeskunde – universitaire geneeskunde.7.50 ABC boekenservice.