De Kamerleden hoorden het bij het openbare rondetafel gesprek met lede ogen aan. Nee, dit wilden ze niet gehoord hebben. Nu maar hopen, dat niemand hier aandacht aan schenkt. Stel je voor als het volk er achter komt, dat dankzij hun regelgeving sjoemelzorg loont en kwaliteitszorg wordt afgestraft? Er zijn immers nog andere belangen in het spel. Ze kunnen Schippers hier toch niet over laten struikelen? Gelukkig, ook de pers neemt er geen aanstoot aan. Maar als u wilt weten hoe die bekentenis luidde, dan kunt u daar HIER kennis van nemen. Misschien vindt u het interessant wat de Kamerleden nog meer is verteld. Deze brief ( of via website ) spreekt toch boekdelen zou je zeggen. Maar geen krimp. Je van de domme houden is het beste.
Heel anders is het gesteld met het ‘plascontract’. De waardigheid van een mens staat hier op het spel. De Staatsecretaris is hier goed pissig over. Je moet er toch niet aan denken, dat je maar 3x per dag naar het toilet mag! Kamervragen en de media hebben er mede toe geleid dat het bekritiseerde bejaardentehuis wordt bedreigd. Het tehuis heeft nu speciale politiebewaking.
Wat is hier nu zo verontrustend aan? De erbarmelijke toestand van een paar bejaarden, de bedreiging van dat tehuis, dat het centrale gezag en de media daar zo’n issue van maken of dat die bekentenis niet wordt opgepakt? Hoeveel mensen worden door die regelgeving wel niet gedupeerd? Je bekommeren om je naasten is een wezenskenmerk van de meeste mensen. Wat zal dan wel het wezenskenmerk zijn van een regering, die niet wil horen dat haar regelingen niet het belang van patiënten dienen, maar des te meer van de werkgelegenheid, het bedrijfsleven en de bureaucratie?
Heremetijd (druk op voor beter inzicht)
Dit gebeurt al jaren zo in meerdere verpleeghuizen. Er is te weinig personeel.